Nätsnack med Carin Jämtin (S)

Kvinnan där i mitten heter Carin Jämtin och är partisekreterare för Socialdemokraterna. Igår träffade hon oss och Fryshusets Nätvandrare för att snacka om ungdomar och internet.

Det har varit väldigt mycket snack i media om nätmobbning och -hat den senaste tiden. Inte minst efter Friends rapport om att var tredje ung och varannan tonårstjej har blivit kränkt på nätet (rapporten blev dock väldigt kritiserad, bland annat eftersom att Friends bara hade frågat 1000 personer).

Därför ville Socialdemokraternas partisekreterare Carin Jämtin träffa Fryshusets Nätvandrare och oss eftersom vi jobbar med just unga och nätet. Det blev ett väldigt intressant och trevligt samtal. Carin frågade bland annat hur nätmobbning och -hat bland ungdomar kan stoppas, och vi svarade att det varken är nätet eller unga som är problemet. 

Mobbning och kränkningar är ett samhällsproblem som sker överallt (inte bara på nätet) och av alla samhällsgrupper (inte bara unga). Vi måste därför ALLA ta större ansvar och bli bättre på att prata om frågor som medmänsklighet, respekt, normer och civilkurage i vår vardag! 

Sedan passade vi förstås också på att berätta om allt fantastiskt som sker på nätet men som nyheterna inte tycker det är lika kul att rapportera om...


Skriv en kommentar

Your email address will not be published.