Race 07: Official WTCC Game

Jag är fortfarande helt nollad gällande reglerna, banorna, lagen och bilarna som tävlar i denna sport, men jag kan dock bilspel och framför allt sitter körkänslan från Race kvar i minnet. Till dem som är ovetandes om Simbins storhet i racingvärlden kan jag berätta att de helt enkelt är bäst på att göra racingsimulatorer. Bäst. Därför spelar det ingen roll om jag inte fattar flaggornas betydelse, eller om jag inte riktigt greppar hur jag ska vinkla vingen. Att köra bilarna är s...

Jag är fortfarande helt nollad gällande reglerna, banorna, lagen och bilarna som tävlar i denna sport, men jag kan dock bilspel och framför allt sitter körkänslan från Race kvar i minnet. Till dem som är ovetandes om Simbins storhet i racingvärlden kan jag berätta att de helt enkelt är bäst på att göra racingsimulatorer. Bäst. Därför spelar det ingen roll om jag inte fattar flaggornas betydelse, eller om jag inte riktigt greppar hur jag ska vinkla vingen. Att köra bilarna är som en dröm.

Denna gång har jag har jag fått klara mig utan mina racingtokiga kompanjoner, vilket sparade en hel del tid eftersom jag inte blev sittandes med finputsning av inställningar i en timme. Jag kastade mig helt sonika ut i hetluften direkt och valet av bana blev enkelt då Anderstorp är en av nykomlingarna på den fronten. En härlig bana med mycket rakor och skarpa kurvor. Ett perfekt sätt att pressa bilarna helt enkelt och genast märker jag att något hänt med kör- och fartkänslan. Jag kan inte riktigt sätta mitt finger på vad det är, men det känns helt enkelt bättre och tajtare i kurvorna och rakorna ger mig mer fartkänsla än föregångaren, om än inte perfekt sådan.

För Race två största brister är tyvärr kvar, nyheterna i årets upplaga av WTCC-spelet kretsar tyvärr inte kring grafiken och ljudet utan bristerna som påpekades i förra versionen återstår. Grafiken är stel och bilarna låter i princip likadant, vilket gör att fartkänslan inte blir så bra som den borde. Men körkänslan är som sagt ännu bättre i Race 07 och även om jag inte har kunskap nog att finna varje liten förfining Simbin gjort, så märker jag ju att det känns bättre. Simbin måste nog ändå se över dessa två punkter till nästa år för om motorn åldras ytterligare 365 dagar så finns risken att man inte kan bortse från den opolerade ytan.

Utöver WTCC-läget där man får tävla på årets banor, med årets bilar och racingförare så är flerspelarläget intakt och funkar klockrent. Visst, det är fortfarande helt meningslöst för mig att tävla mot andra eftersom jag trots nötande inte kan mäta mig med inbitna fantaster, men det är fortfarande en rolig upplevelse. Det är även riktigt kul att köra med några av de många nya bilarna som erbjuds i spelet. Ett par nya bilklasser har tillkommit där ”Radical” föll mig i smaken direkt. Dessa monsterbilar kan köras i olika hästkraftsklasser men självklart är starkast roligast för det går riktigt fort när man trampar gasen i botten. Min trimmade Alfa-Romeo kändes mesigt oduglig efter ett par rundor med dessa monsteråk.

Jag tror fortfarande att hängivna GTR-fantaster kommer att småfnysa åt Race 07. Jag tror inte att Race 07 är tillräckligt ”simmigt” för dem, men för oss som gillade Race ger årets upplaga ännu roligare körupplevelse. Simbin är fortfarande världsbäst på att göra verklighetstrogna racingspel, men jag förväntade mig visserligen inget annat.

Betyg: 8

Texten kommer från Gameplayer.se - din dagliga dos av tv-spel.