Ramlösa stillar ditt begär?

Jag har hittills inte brytt mig om den diskussionen, det kan ju faktiskt vara så att man efter en svettig shoppingrunda blir paniktörstig och inte är sugen på annat än vanligt vatten (även om jag personligen skulle ha köpt en flaska läskeblask). Det är ju dessutom fräschare än att springa in på en McDonald’s-toalett och stoppa huvudet i handfatet. Men. Nu har Ramlösa lanserat sitt icke-kolsyrade märke ”Stilla”. Inget fel i det, kan man tycka, tills man ser att de även finns ...

Jag har hittills inte brytt mig om den diskussionen, det kan ju faktiskt vara så att man efter en svettig shoppingrunda blir paniktörstig och inte är sugen på annat än vanligt vatten (även om jag personligen skulle ha köpt en flaska läskeblask). Det är ju dessutom fräschare än att springa in på en McDonald’s-toalett och stoppa huvudet i handfatet.

Men.

Nu har Ramlösa lanserat sitt icke-kolsyrade märke ”Stilla”. Inget fel i det, kan man tycka, tills man ser att de även finns i 1,5-litersflaskor med neutral smak. Och vem är det då som går på stan och köper en tung och osmidig bamseflaska att ha i handen/handväskan? Visst, det finns säkert folk som drar i sig 1,5 liter vatten på stan också, men med det lilla mörkertalet tror jag nog att Ramlösa skulle gå back några miljoner.

Det måste alltså vara människor som köper sådana flaskor för att ha hemma, och det är här det börjar kännas riktigt jäkla onödigt. Det är ju inte som färdigmat, att det är ansträngande att hälla upp vatten. Det är väl jobbigare att öppna kylskåpet, skruva av korken, hälla i vattnet, skruva på korken igen och ställa in flaskan i kylskåpet igen; än att bara ta ett glas och öppna kranen?

Det alternativ som återstår är alltså att familjen Johansson i Alingsås köper sådana här flaskor för att få den lyxiga känslan av att ”åh, så här gjorde vi ju när vi var på Kreta”, och medan de sitter där vid köksbordet och känner sig lite extra fashionabla dör varje dag tusentals människor av vattenrelaterade sjukdomar.

Hjälp mig lite här.