Times toppnyheter, vecka 8

Ännu en vecka har gått, till mångas förtret, men Time är inte en som ältar saker. Det har blivit dags att se vad 2014 har levererat under sin åttonde vecka! 

Veckans hashtag

#kfhr24, Kiss for Human Rights är en ny del i en ständigt aktuell och viktig kamp för att visa att homofobi inte hör hemma i vårt samhälle år 2014. Kampanjen startades av Niklas Örn och Thobias Johansson i samarbete med Nyheter 24. Nu undrar ni kanske varför en sån här kampanj fortfarande är viktig? Är vi inte alla rätt eniga om att homofobi är dåligt och att alla byxmyndiga, samtyckande varelser ska ha rätt att utöva sin kärlek? Jo, säger jag. Nej, säger det här kommentarsflödet.

Förhoppningsvis blev ni lika förstummade, mållösa och arga som jag när ni såg kommentarerna, och inser att det fortfarande är viktigt att poängtera att all samtyckande kärlek är bra kärlek. Punkt slut.

Veckans hejaramsa

I ett år har allas vår André Vifot Haas pysslat med ett stort projekt och i onsdags fick vi alla se resultatet. Jag pratar naturligtvis om Kom igen! 

Kom igen! är en forskningsbaserad sajt som ska öka ungas förståelse och kunskap om hälsa överlag. Alla ska kunna få svar på sina frågor och funderingar och det är ett mål så gott som något. Sen måste jag faktiskt medge att den animerade figuren i videoklippen är helt fantastiskt rolig.

Grattis André - fantastiskt jobbat, och ni andra, glöm inte att kika in och kolla vad det är frågan om! Det kan ni göra här!

Veckans NÄ MEN NU FÅR DET JU VARA NOG 

Jag tror vi alla har sett och hört tillräckligt mycket om dryckesleken på Facebook. Ni vet, en blir nominerad, en måste svepa en öl annars måste en köpa mer öl till den som nominerade, och sen måste en nominera tre nya. Eländet tar ju aldrig slut och inte heller tjatet om hur tjatigt det är.

Orsaken till att jag tar upp det här är att jag i mitt eget facebookflöde såg en fantastisk tjej, tillika moderatorkollega svänga på eländet och nominera tre personer till en act of random kindness. Veckans hederspris går till finaste Fingerprints

Hjärta

Veckans gubbe

Recept på Leif Mannerströms Syn på livet, 4 portioner:

1 dl inskränkthet
0,5 krm välmening
5 dl vit man i ett i-land-fond
1 msk brytningsfel
3 dl medieutrymme
25 g smör

Hetta upp inskränkthet tillsammans med hälften av medieutrymmet i en gjutjärnsgryta. Låt det koka upp. Tillsätt långsamt vit man i ett i-land-fond och sänk värmen. Rör ihop välmening och smör med en stavmixer, rör sedan ner i grytan. Efter tio minuter, tillsätt det sista av medieutrymmet. Provsmaka! Om det är för beskt, rör ner lite mer välmening. Servera med en fräsch potatissallad.

Orsaken till att Leif får lite extra utrymme idag är för att det här är ett fenomen jag ser överallt, även i forumet. Jag kan inte räkna hur många killar och män jag debatterat med som inte tror att sexism är ett problem - men hur lätt är det att se det, när en inte är med i gruppen som drabbas av problemet? Om det här är en nyhet så väntar jag med spänning på när Times topptipstelefon ska börja ringa med information om att Hitler och hans crew inte upplevde att rasism var ett så stort, allvarligt problem. Hallå, tonen i branschen är ju hård, men den är hjärtlig! Ja men dåså. Tack Leif och alla andra för att ni förklarar för oss att vi inte ska bli så upprörda när det bara skojas lite.


Veckans Ålandsnytt

Jo, tackar som frågar! Jag stukade foten under mitt livs första löprunda och är nu sängliggande med kaffe och muffins. Jag fick en garderob från Sollentuna också. Vi har också börjat titta på Game of Thrones, som jag lyckats undvika fram tills nu. Det är fantastiskt. 
Veckans sport

Jag lovade mig själv en kväll för länge sedan att det här aldrig skulle komma att handla om sport. Fast alltså, jag tänkte liksom inte på OS-hockey när jag lovade det. Och jag tänkte ju inte att helgen vecka åtta skulle bli så nagelbitande som den blev. Finland slutade som bronsvinnare, Sverige tog silver och Kanada är guldmedaljörerna år 2014.

En brukar säga att brons smakar bättre än silver, men en medaljplats är alltid en medaljplats, och det glädjer mig att våra nordiska länder var så duktiga detta OS. I hockeyn, i alla fall. Jag vet ingenting om de andra sporterna så fråga mig inte om det. Någonsin. Detta är sista sportinlägget, jag lovar. Åtminstone tills det är dags för Premier League-finalen.


Veckans tråd...går till Rödingajäveln, som snixade en av mina tänkta toppnyheter och utvecklade diskussionen över niotusen gånger mer sakligt än vad jag som ständigt ska försöka dra ordvitsar hade gjort. Vi måste prata om vad rådande politik gör mot unga, vuxna och gamla och det är så himla roligt att se diskussionerna flöda i forumet. 


Grattis Rödinga!Det var allt för denna vecka, vi ses om sju dagar igen! Kram, och håll er tipp-topp-time.

Diskutera nyheterna i forumet här! 

Förra veckans nyheter kan ni läsa här!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.