Times toppnyheter, vecka 18

Efter några veckors paus är det dags för Times Toppnyheter igen! Hurra, hurra!

Veckans första maj-firande

Det går inte att titta närmare på vecka 18 utan att nästan helt stanna vid 1 maj och känna uppgivenhet vid nazisternas envisa försök att göra dagen till sin. I år drabbades Jönköping värst, där ett tjugotal greps efter en demonstration av Svenskarnas Parti. 

Tvåhundra nationalsocialister demonstrerade - en liten tröst är att motdemonstrationen bestod av ett betydligt större nummer, närmare ett tusental. 

SvD rapporterar bland annat följande:

"Ett tusental motdemonstranter är på plats i staden. En bit från kyrkan har polisen visiterat en grupp maskerade motdemonstranter. Fyra personer omhändertas, två grips.

Svenskarnas parti demonstrerar under en EU-kritisk paroll. Innan de påbörjar marschen vecklas en EU-fana ut som männen sedan marscherar över.

Men de EU-kritiska slagorden byts snabbt ut mot mer bekanta fraser. ”Sverige åt svenskarna”, skriker männen. ”Stolt, svensk, nationalist.” Partiet erkänner bara personer med ”det västerländska genetiska och kulturella arvet” som svenskar och beskriver dagens statsskick som ett experiment."


Veckans coola projekt

"Jenny Wilson vill ställa krav på makten", skrev SvD i veckan, och ett finurligt, om än gammalmodigt sätt att göra det på, är via fax! 

"Några dagar efter konserten möts vi på Jenny Wilsons skivbolag, där hon och kommunikatören Petter Petorovsky presenterar sitt nya projekt. På datorn framför dem blinkar ett vitt pappersark och uppmaningen ”Ställ ditt krav!”. Trycker Jenny Wilson på ”skicka” börjar faxmaskinerna på ett 50-tal regeringar, svenska och utländska nyhetsredaktioner, ambassader, FN och ett 50-tal andra mottagare omedelbart skriva ut meddelandet." 

Vad skulle du skriva om du ville framföra ett meddelande till någon med makt? Läs mer om The Fax Project här! 


Veckans debatt

Ingen av er har väl missat att det under gårdagen sändes en partiledardebatt? Debatten höll på i över tre timmar och sändes på SVT2. 

Vad tyckte du? Vem gjorde bäst ifrån sig? Vem gjorde dig besviken?

Här kan ni diskutera debatten i forumet!
Här kan ni läsa supervalbloggens åsikter om debatten!


Veckans ålandsnytt

Nä. Här har det inte hänt något alls, egentligen. Vi börjar få löv på träden, och så snöade det både igår och imorse. Yippie-ka-yey. 

Vi går vidare...


Veckans tråd

Okej, okej, så den skapades inte förra veckan - men vi skrattar fortfarande åt titeln! (Åtminstone vi med natthumor, eller annorlunda humor, eller Ålandshumor, som några av er forumiter så vänligt kallat det.) Jag menar förstås 

...grattis Kronotomi, för att du alltid får mig att fnissa och snart har 400 visningar på tråden. Hurra!


Det var allt för den här veckan, men vi ses snart igen! Och ps: Grattis Ungdomar.se, som är nominerade till Giraffpriset för sitt arbete med we_change. Coolt som attan, eller hur? Det tycker jag med! 

Läs mer här!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.