Times toppnyheter, vecka 10

Slås ni också av hur fort veckorna går? Ena dagen sitter jag och knåpar ihop veckans nyheter för första gången och plötsligt har jag kört i en månad utan att tänka på det. Hursomhelst, vecka 10 - en tillbakablick!

Veckans (årets) dag

Den åttonde mars firar vi alla kvinnor. Fast egentligen är det ju inte så mycket firande - om vi hade det jämställt skulle dagen inte behövas. Jag såg det som ett ypperligt tillfälle att äta gott och umgås med mina närmaste, det var väldigt mysigt. Andra har firat med lite mer buller och brak! Hur firade du? 


I forumet hade vi under dagen förstås extra fokus på feminismen. Ni kan läsa Fingerprints polltråd om jämställdhetsarbetet HÄR och min egen tråd om viktigaste kvinnofrågan HÄR


Veckans jag-har-inga-ord

I efterdyningarna av kvinnodagens aktiviteter, attackerade nationalsocialister fyra socialister utanför en nattklubb i Malmö. Alla fyra skadades med kniv och en fick livshotande skador. På Facebook har sidan Solidaritet med kamraterna i Malmö #kämpasowan bildats och bilder och hälsningar fortsätter strömma in i skrivande stund. 

I Göteborg, Malmö och Stockholm, såväl som i andra städer runtom i Sverige, samlades folk under gårdagen upp för att protestera mot det fascistiska våldet. Fler manifestationer kommer äga rum, håll utkik. Ni kan läsa om, och diskutera, händelsen i forumet här

För er som vill läsa vidare har Motkraft lagt upp en beskrivning av händelseförloppet här!


Veckans tävling

"Känner du någon som har gjort något fint för någon annan än sig själv? Personen kanske bara har hjälp en tant över gatan eller jobbat som volontär. Huvudsaken är att man har gjort något för att förbättra sin värld, om det är på ett litet eller stort sätt spelar ingen roll."


Detta är introduktionstexten till we_changes instagramtävling där du och en kompis kan vinna ett fint pris. Läs mer om tävlingen här! 


Veckans ålandsnytt

Är vi här nu igen, va? Varför envisas jag med att ta er till Åland hela tiden? Ja. Äsch. Ni vet, jag vill ju tro att ni bryr er även fast ni aldrig frågar. 

Men tack, allt är fint, jag hade hundsällskap över helgen och saknar henne enormt nu när hon åkt hem igen, Ulf Lundell har bokat en spelning till Mariehamn och om exakt två veckor åker jag och sambon till Italien. Hipp hurra! 


Veckans vårtecken


Äntligen, äntligen börjar det krypa fram en massa vårtecken. Alla verkar bestämma sig för när våren kommit på olika tider. Min mamma, till exempel, säger att våren är här den 1 mars oavsett om det är femton minus och snödrivor, medan jag säger att den första vårdagen är den dag jag kan gå utanför lägenheten med en bomberjacka istället för dunjackan. 
För mig var den dagen igår - solen sken, fåglarna kvittrade och jag såg en hel driva med snödroppar och krokusar och mitt hjärta bara smälte, typ. När tycker ni att våren kommit och har ni sett vårtecken än? 

Posta era vårbilder i den stora vårbildstråden här!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.