Times toppnyheter, vecka 9

En korvhund, ett generöst bidrag, en chef som kräks... Ja, det är bara lite av det som hänt under vecka nio - låtom oss kika på den här veckan! 

Veckans nya serie

Makkarakoira (som betyder korvhund på finska) tecknas av Nicolas Panisse och förstärker trenden av simplistiskt tecknade serier. Varje vecka läggs en ny strip upp på http://makkarakoira.wordpress.com. Följ, fnissa, njut! 


Veckans bidrag


Özz Nûjen gör en Benny Andersson och donerar 100 000 svenska kronor till Feministiskt Initiativs valkampanj. 

”Feminism är vanlig jävla rättvisa”

"– Det är jag som ska tacka er för allt ni gjort och gör och kommer att göra. Det säger mycket om ett samhälle när den sittande statsministern stolt säger att han inte är feminist. Det säger mycket om en människa som inte ens förstår eller vill förstå att feminism är vanlig jävla rättvisa, där jämställdhet och jämlikhet råder mellan människor, oavsett kön. Jag som en skämtande statsministerkandidat bidrar gärna med det jag kan för ett rättvisare och visare samhälle", skriver Özz i ett mail.Veckans dundertabbe


I forumet har det ju varit snack om Arbetsförmedlingen. Resultatet var tydligt: de flesta på UM saknar förtroende för AF. Det blir knappast bättre av den här veckans dundertabbe, där Arbetsförmedlingen råkade bjuda in 61 000 personer till ett evenemang. Smidigt, AF! Veckans kräksdebatt

Det handlar inte så mycket om vinterkräksjuka och desto mer om generaldirektören på Försäkringskassan, Dan Eliasson, som efter Jimmie Åkessons medverkande i en debatt twittrade följande:

 Dan Eliasson fick sedermera en JO-anmälan på sig eftersom det finns ett krav om att myndighetschefer bör hålla sig opartiska, men han står på sig:

Jag blir väldigt upprörd när någon hävdar synpunkter att alla inte ska samma rättigheter oavsett kön, etnisk ursprung eller sexuell läggning. Och då reagerar jag med kraft. Jag kommer att göra det och jag har gjort det.

Jimmie Åkesson svarade såhär, dagen efter på Twitter:

Vad tycker du? Ska myndighetspersoner få uttala sig partiskt eller inte?


Veckans sorg

Först försvinner Philip Seymour Hoffman och nu Harold Ramis, regissör av den klassiska komedin Groundhog Day (1993), flera avsnitt av The Office (US) och förstås medverkande i Ghostbusters, bland mycket annat. Jag vet inte hur det är med er, men jag börjar bli a-l-l-v-a-r-l-i-g-t trött på att mina favorittalanger försvinner som myggor på hösten. Kan mina idoler få vara kvar lite längre, eller? 


Veckans tråd

Under veckan har forumet fullkomligen bombats av fråge- och vad tycker du om mig-trådar (guilty, guilty) men två stycken stod ut. Det speciella den här veckan är att min favorittråd inte blev skapad den här veckan - men är högst aktuell ju mer situationen fortlöper. Jag talar förstås om Ukraina. 


Det är så många reaktioner, aktörer och åsikter att hålla reda på att det gör det svårt. Vad händer i Europa? Vilka hejar du på?

Diskutera tråden i forumet här!


Det var allt för denna vecka - håll i hattarna, snart är våren här!

Läs förra veckans nyheter här.

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.