Times toppnyheter, vecka 24

Ojojoj, vilken vecka det har varit! Hiskeliga teologiska nyheter, fotbolls-VM har dragit igång, en UM-träff har ägt rum och sommaren rasar vidare i full fart. Följ med Time under den sista veckan då dagarna fortfarande blir ljusare och längre.

Veckans prästhiss...

"Världens coolaste prelle" skriver Vanessa Petterson, som filmade den booty-shake:ande prästen på skolavslutningen. 

Videoklippet på den coola prästen har delats över 3500 gånger på Facebook. Den dansanta prellen, som egentligen heter Kenneth Ahlenius, blev förvånad men glad över uppmärksamheten. 

– Åh kära nån! Vad kan man säga? Vad kul att det jag gör uppskattas, säger han. Se videon med Kenneth här!


...och veckans prästdiss 


Efter att en präst i Skaraborg hävdade att "homosexuella lustar går att korrigera" i SVT:s Uppdrag Granskning förbjöds han att hålla skolavslutningen i Norra Vånga kyrka i Västergötland i fredags. Anledningen är, enligt P4 Skaraborg, att föräldrar reagerat på uttalandet och tagit kontakt med både skolan och kyrkan. 

"De anser det olämpligt att en person som i tv och radio uttalat att homosexualitet är en defekt, ska leda skolavslutningen", berättar P4.


Veckans sport 

Fotbolls-VM har dragit igång och i skrivande stund spelar Tyskland mot Portugal. Jag brukar inte vara så engagerad i fotboll, det sticker jag inte under stol med, jag är en hockeytjej hela vägen. Däremot har Mesut Özil fångat mig med sina stora rådjursögon ända sedan Premier League drog igång, och tydligen är det tillräckligt för att jag ska heja på tyskarna ikväll, även om jag inte riktigt hänger med. 

Till exempel trodde jag att kommentatorerna pratade om att Bayern München-fans litar på sin noja (paranoia), vilket jag inte fattade alls, tills min kära sambo isteche förklarade att de pratar om Neuer (målvakten), som uttalas nästan likadant. Kul när man hänger med. 

Ni kan diskutera fotbolls-vm i forumet här!


Veckans liverapport

Det vankades UM-träff i Stockholm på lördagen och naturligtvis var jag på plats för att liverapportera och till och med intervjua två glada filurer! Tanto bjöd på strålande sol, positiva upplevelser och underbara människor även om det snabbt blev så pass kallt att jag fick ursäkta mig och gå och spela kort innan jag somnade som en stock. Det tär på krafterna att åka över landgränser för att träffa er. 


Veckans diktator 

Ibland i forumet brukar ni bråka lite med oss moderatorer och säga att vi är hemska diktatorer och det ena med det andra. Jag vet att ni säger det med kärlek i hjärtat och glimten i ögat, men för säkerhets skull vill jag ändå visa hur det skulle vara om vi faktiskt var maktgalna på riktigt: Kim Jong Un vill nämligen inte bara att nordkoreanerna ska följa UMs värdegrund, utan kräver bättre väderprognoser. No joke. 

Nej, okej, nu överdriver jag. Kim Jong Un tror faktiskt inte att han kan få bättre väder genom att hota landets meteorologer, men har dragit igång en kampanj för att förbättra deras utrustning och utbildning, då han tycker prognoserna för ofta är felaktiga. Denna notis sponsrades av kamratföreningen ModsenPåUMÄrInteSåFarliga AB. 


Veckans traditionsstopp 

Studentflaken kan komma att förbjudas - Rikspolisstyrelsen ska utreda om behovet av ett stopp finns. Detta efter dödsolyckan i torsdags, då en ung man drunknade efter en badtur. Problemet med studentflaken ligger alltså i mängden alkohol som konsumeras under färden. 

Vad tycker ni? Är det vettigt att förbjuda studentflaken eller bör man ta tag i problemet på andra sätt? Diskutera nyheten i forumet här!


Det var allt för den här veckan! Glöm inte att ni som vanligt kan diskutera nyheterna i forumet ---> här <---. Vi hörs nästa vecka, då presenterar jag midsommarnyheter och skvallrar kanske om de nya moderatorerna, spännande va? Puss och kram på er!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.