Times toppnyheter, vecka 23

Sommaren har tågat in i hög hastighet. Det är dags att öppna era väl avkylda lemonadflaskor och följ med Time på en resa genom veckan som gått! 

Veckans hovnytt

Prinsessan Leonore döptes under veckan som gick och fick enormt mycket medieutrymme - inte bara för att hon är en liten sessa utan också för att hon faktiskt lyckades sova sig igenom större delen av rabaldret. Det skiljer sig en aning från mitt eget dop, där jag inte bara skrek mig genom hela ceremonin utan också kaskadkräktes på både prästen och rakt in i kameralinsen. Ja, detta finns fångat på film. 


Veckans rekord

Filip och Fredrik slog publikrekordet på Globen -  de enda i vägen för dem var Metallica, som hållit rekordet sedan de spelade på arenan år 2009. 61 fler personer satt i publiken för att spana in grabbarnas podcast nummer 200, en imponerande siffra som jag naturligtvis hoppas kunna slå tillsammans med André. Ni har väl inte missat vår lilla tävling? Tagga ett inlägg med #umpodden och vinn biobiljetter. Vi kanske aldrig blir så stora som Filip och Fredrik, men banne mig, vi bjussar på bio.  


Veckans ålandsnytt

Då var det dags för ÅLANDSNYTT, ett förvånansvärt nog mycket populärt inslag i Times toppnyheter. Här rullar allting på som vanligt. En hippiebuss har parkerat utanför konstmuseet och har därmed orsakat rubriker. Niorna hade sin avslutning på fredagen och det var tokigt mycket kalabalik på stan. Inga kossor har varit på vift den här veckan, tyvärr. Något med sport hände också. Jag tror bestämt att ett lag tog poäng och ett annat lag blev ledset och åkte hem. Något sånt.


Veckans helgdag

Jajemän, ni vet vad jag pratar om! Sverige firade sin nationaldag, något vi på Åland inte kan relatera till då vi bara har en fjuttig självstyrelsedag den nionde juni, som inte ens är en röd dag, liksom. Jag vill gratulera hela svenska folket till vad som verkar ha varit en ovanligt lugn dag - jag hittar inte ens en liten notis om marscherande nazister eller bråk och stökigheter. Däremot såg jag att Obama grattat Sverige. Kudos!


Veckans tråd

Vi tar ofta våra privilegier för givet. Åtminstone de av oss som sällan gått hungriga, eller aldrig sovit utan tak över huvudet, eller aldrig inte haft tillgång till vatten. I tider som dessa när tiggare anklagas för att vara organiserade brottslingar och hemlösa redan ses ner på av samhället tycker jag det är viktigt att diskutera hur vi kan göra vår omvärld lite bättre, och reagera på förslag vi inte tycker känns rättvisa. Veckans tråd går därför till Isola: 

Metallpluppar i marken för att förhindra att hemlösa sover vid portar


Veckans kulturtips


Med bara ett enda avsnitt kvar på den fjärde Game of Thrones-säsongen är det skönt att något nytt och fräscht dykt upp lagom till den syrendoftande försommaren. Jag talar naturligtvis om Orange is the new black, vars andra säsong äntligen finns ute på Netflix! Häng med i svängarna i kvinnofängelset. Every sentence is a story


Det var allt för den här gången, vi hörs nästa vecka. På återseende, puss och kram! 

Glöm inte bort att diskutera toppnyheterna i forumet här! 

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.