Times toppnyheter, vecka 22

Nyhetsveckan efter EU-valsstormen har varit lugn, men naturligtvis har Time rotat fram några toppnyheter åt er! 

Veckans nörderi-mys

Är du precis som jag ett stort fan av Harry Potter? Bor du i närheten av Norrköping? Grattis, då har du möjlighet att gå på Harry Potter: The exhibition, som öppnar inom kort! 

"Från det ögonblick som du kliver in till Harry Potter™: The Exhibition omges du av trollkarlens magiska värld. En del av de lyckliga besökarna delas in i Hogwarts™ olika hus och sedan leds alla in i utställningen där resan genom favoritscener från Harry Potter-filmerna börjar. Utställningen presenterar scendekorer från filmernas mest populära platser exempelvis Gryffindors™ allrum och sovsalar, klassrummet för trolldrycker och örtlära samt den Förbjudna skogen - som alla är fyllda med hundratals autentiska föremål, kostymer, och varelser som användes vid inspelningen av den storslagna filmserien.

Förutom de vackra miljöerna och dekorerna, finns flera interaktiva element. Gästerna får komma in i Quidditch™-arenan och får dessutom möjlighet att kasta en Quaffle-boll, dra sina egna Mandrakes i klassrummet för örtlära och även uppleva Hagrids stuga och sitta i hans stora fåtölj."

Utställningen i Norrköping är öppen från 29 maj 2014 till 7 september 2014 och visas på Nya Parken. Biljettförsäljningen har dragit igång och du kan köpa din biljett på www.harrypotterexhibition.se eller hos Turistbyrån på Källvindsgatan 1 i Norrköping.


Veckans låt-det-här-bli-bättre

"Bara en av tio kan få psykiatrisk vård idag", lyder domen enligt DNs artikel. En av tio. Det är inte klokt, tycker jag. Tack och lov är åtminstone alla partier enade om att fler resurser behövs, och BUP har utlovat fler psykologer inom kort. 

Hur långt "inom kort" är, vete katten - men det här behövs verkligen. Det är frustrerande att år efter år se fler och fler unga må sämre utan att få adekvat vård.


Veckans hashtag

#YesAllWomen - motreaktionen på #NotAllMen. Behöver jag ens förklara hur viktigt det här är för mig? Nej, alla män är inte våldtäktsmän. Ingen påstår det - men: jag känner inte en enda tjej, ung som gammal, som inte på något sätt drabbats av sexualiseringen av deras, våra, kroppar. Jag vet inte hur många jag träffat som upplevt att "jag har en pojkvän" räddar dem ur en obehaglig situation mer än "nej tack" - ibland fungerar inte någon av dem! 

Hanna Fahl har skrivit en krönika som heter "Att säga nej till en man som raggar kan vara förenat med livsfara", direkt efter händelserna i Isla Vista jag tog upp förra veckan. Ni kan läsa krönikan här.


Veckans projekt

Det har ju susat himla mycket om feminism, inte minst efter F!s intåg i Europaparlamentet förra veckan. Framförallt tycker jag det har dykt upp fler och fler missuppfattningar vi som bekänner oss till ideologin borde bemöta. Därför har jag - tillsammans med stort gäng  alldeles fantastiska tjejer och killar - startat projektet Lilla Feministskolan. 

Vi finns på http://lillafeministskolan.wordpress.com och @feministskolan på Twitter. Bloggen är till för både feminister, och för er som tycker vi är ett par manshatande galningar som borde spärras in. Förhoppningsvis kan alla lära sig något. Ni är alla välkomna! 


Veckans tråd

Den här veckan har ni faktiskt fokuserat lite för mycket på polltrådar där vi ska välja mellan ett eller ett annat band. Det är inte det att jag inte älskar musik - det gör jag. Jag är jätteglad att ni tycker det är en viktig fråga. MEN - jag är en envåldshärskare i Times toppnyheter, och jag väljer mina favorittrådar, och jag tycker faktiskt det är dags att bumpa Terrormats tråd-för-goda-råd. För den är underbar. Och terrormat är en fantastisk tjej som jag, om UM var Twitter, skulle rekommendera er att följa. Alltid. 


Det var allt för den här veckan! (Nej, det har inte hänt något coolt på Åland den här gången. Eller jo, vi firade faktiskt studentnatten, vilket var alldeles fantastiskt, och iste och jag åt en fantastisk middag ute på stan, och en man med en cowboyhatt dök upp på mina föräldrars gård för att diskutera kossor, och en ilsken debatt om Sprite vs 7-UP har förstört stämningen i mitt kvarter, men vi tar det en annan gång.) Puss och kram på er! 

Glöm inte bort att diskutera nyheterna i forumet här!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

2 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.