Utan det ena könet skulle jorden bara vara halv

Vårt samhälle idag är inte så jämnlikt som vi vill att det ska vara. En av de första frågorna som ställs när någon har fått ett barn är "Vad blev det? Flicka eller pojke?" Men varför frågar man detta? Till viss del är det just ren nyfikenhet men den största anledningen till att vi frågar är för att veta hur vi ska bete oss. Vilken färg det ska vara på sparkdräkten vi ska köpa och ha med oss. Direkt från första ögonblicket att barnet är fött blir det behandla...

Vårt samhälle idag är inte så jämnlikt som vi vill att det ska vara. En av de första frågorna som ställs när någon har fått ett barn är "Vad blev det? Flicka eller pojke?" Men varför frågar man detta? Till viss del är det just ren nyfikenhet men den största anledningen till att vi frågar är för att veta hur vi ska bete oss. Vilken färg det ska vara på sparkdräkten vi ska köpa och ha med oss. Direkt från första ögonblicket att barnet är fött blir det behandlat olika beroende på om det är en pojke eller flicka.Många säger att vi lever i ett ganska jämnlikt samhälle. Att det är lika mellan att vara man eller kvinna. Visst det finns vissa saker som inte är lika. Så som lönen. Men det är så mycket mer. Redan på BB är det olika behandling på barnet.

Vi föds helt neutrala, det ända som skiljer är biologiska faktorer. Oavsett om vi är flicka eller pojke så är världen helt ny för oss. Vi är lika rädda och har lika stort behov av att bli älskade och omhändertagna av någon.

Men redan när det kommer gäster, släktingar och vänner och hälsar på så har de med sig olika presenter beroende på om vi är flicka eller pojke. Det är olika färger, det är olika leksaker. Det är redan då uppdelat. Vad hindrar oss från att ge en flicka blå kläder. Om man nu gör det som vissa ändå gör. Så blir det inte populärt hos föräldrarna. De vill så gärna visa upp vilket kön deras nyfödda lilla barn har.

Flickan blir ofta kallas för föräldrarnas lilla prinsessa. Men killen blir ofta inte kallad prins. Utan han är den lilla tuffingen.

Redan i tidig ålder delas man upp i olika grupper. Killarna ska spela fotboll eller ishocky som är en tuff sport. Medan flickorna ska dansa balett eller åka konståkning. Om man väljer att göra tvärtom blir man ofta utmärkt. Tjejen blir kallad pojkflicka.

När vi kommer upp i lite högre ålder så börjar modet spela in. Tjejer ska ha högklackat, långt hår i fina frisyrer, och gärna visa upp sina former i tajta kläder. Killarna får ha korta frisyrer, pösigare kläder och inget smink.

Det är ett uppdelat samhälle vi lever i. Jag tycker det är bra. Vi är helt olika vi är varandras motsattser. Vi är man och kvinna. Jag tycker inte att vi ska se likadana ut ha samma mode och samma frisyrer. Men jag tycker att det ska fritt att själv bestämma hur man vill vara. Det är fel att man redan vid så tidig ålder blir behandlad olika. För en treåring är likadan även om det är en kille eller tjej. De har inte upptäckt sig själva ännu. Ännu mindre världen. Vi ska vara lika tills vi kan bestämma över oss själva.

Det ska absolut inte uppmärksammas och mobbas om någon väljer att vara annorlunda. Man ska slippa bli kallad för pojkflicka för att man har en annan klädstil än andra av sitt kön. Lika mycket som man ska slippa bli kallad tönt om man är kille och dansar.

Det är bra att vi blir olika behandlade vi är trots allt olika individer. Man och kvinna är varandras motsatser. Men det ska vara accepterat att vara annorlunda.

Utan det ena könet skulle jorden bara vara halv. Vi skulle sakna någon som var vår motsats.