Var tar den andra strumpan vägen? – Från foten till tvättmaskinen. Steg för steg

17:02 Vår dokumentation startar en långsam eftermiddag i hopp om tidsfördriv och kanske till och med en förklaring till detta oförklarliga faktum med bortsprungna strumpor. Till min hjälp och som vittne har jag min goda vän Maria, som här kommer att agera fotograf, samt ett par vit/svart/turkos-randiga strumpor strl. 36. Det här är det första fotot, och som alla med något innanför pannbenet noterat så finns det fortfarande ett helt par strumpor. 17:04 Båda strumporna placeras i tv...

17:02Vår dokumentation startar en långsam eftermiddag i hopp om tidsfördriv och kanske till och med en förklaring till detta oförklarliga faktum med bortsprungna strumpor. Till min hjälp och som vittne har jag min goda vän Maria, som här kommer att agera fotograf, samt ett par vit/svart/turkos-randiga strumpor strl. 36. Det här är det första fotot, och som alla med något innanför pannbenet noterat så finns det fortfarande ett helt par strumpor.

17:04Båda strumporna placeras i tvättmaskinens trumma. Notera att:
1) Båda strumporna syns på bilden.
(Detta kan ses genom att du uppmärksammar de båda ljusturkosa hälarna som syns. )
2) Tvättrumman är tom förutom strumporna. Detta för att förhindra att en strumpa försvinner i ett annat plagg.
3) Jag har en mystisk och psykotisk min.

17:10Sedan inleddes den långa väntan. Nog för att jag kommer från Kungsör, Sveriges minsta och mest sketna håla, men till och med jag har gjort roligare saker i mina dar.

17:11Tiden gick i ”Jag är tre år och väntar på tomten och det är fem timmar kvar innan han kommer”–sakta. Dock upptäckte jag en enastående sak. Visste ni att den lilla ratten med de olika bokstäverna för olika program faktiskt rör sig hela tiden sakta, sakta? Man slutar aldrig förvånas!

17:12Timmens andra upptäckt; Trycker du tillräckligt hårt mot din ögonglob blir allt mörkblått och tiden fortsätter i samma takt som tidigare…

17:51Efter vad som känts som tre och en fjärdedels livstid var maskinen äntligen färdig! När jag med höga förväntningar och kalla fötter öppnade maskinen upptäckte jag med stor frustration att endast en strumpa fanns kvar för mig att avhämta. Jag tycker bilden beskriver bra känslan inombords den stunden.

Slutsats:Vad kan det då vara som gjort att den andra, ytterst vackra strumpan försvunnit? Varför tvingas jag åter igen uppleva denna dystra upptäckt som ger mig sjufaldig déjà vu? Jag kan bara gissa, men detta är vad jag kom fram till:

1) Det bor en liten men sur gubbe under tvättmaskinen bland rören som har strumpfetish och samlar på sig strumpor han tycker är lite extra fina.
2) Det finns en oupptäckt bakterie som lever i tvättmedelspaketet som specialiserat sig på att äta en strumpa av varje par.
3) När tvättrumman snurrar bildas ett svart hål som skapar en port till en annan värld dit den andra strumpan sugs in i. Denna värld heter eventuellt Sockköping.
4) En illasinnad familjemedlem passar på med att sno den en av dina strumpor medan du lökar framför teven, för att sedan dagen du fyller 40 ge dem till dig som en annorlunda och smått originell gest.
5) Kanske är det samma monster som äter upp smågodiset när man råkar ställa det framme.

Vem eller vad det är som tar våra älskade strumpor kommer vi troligtvis aldrig få veta, ty den enda som vet svaret är tvättmaskinen själv, och han kommer aldrig skvallra.

Foto & Redigering: Maria Lundmark