Frågor och svar om längd

1 May 2002, 18:23 687
Tjej, 0 år
Question


Jag är en tjej på 15 år som är 1.64 lång och väger ca 54 kg. Jag vet att jag inte är särskilt tjock men jag vill ändå gå ner i vikt. Men jag vet inte hur jag ska göra. Banta vill jag helst inte, jag skulle hellre träna. Jag brukar göra sit-ups och armhävningar varje dag, men det hjälper inte så mycket. Jag brukar tvinga mig själv att springa någon gång i veckan. Men det är så tråkigt och sen märker jag inga resultat. Så har du förslag på något kul sätt att träna som ger resultat fort och dessutom inte tar upp för mycket tid. Jättetacksam för svar!

Svar

Du är helt normalviktig - t o m ett s k BMI inom nedre normalintervallet, 20 (normalt ligger inom 18,5 - 25)! Banta ska du rakt inte göra! Att träna är ju alltid bra, i måttliga mängder som gäller allt annat. Vilken träningsform som passar dig bäst kan jag däremot omöjligt råda om. Pröva dig fram, det finns ju mängder att välja bland.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar