Frågor och svar om längd

15 Aug 2001, 00:00 316
Annat, 0 år
Question


Hej. Om man e 166 lång, e man väldigt överviktig om man då väger 63 kilo och är 13 år?? Jag är inte speciellt tjock men lite mullig. Det stör mig så himla mycke att jag inte är tjock där fram på magen utan att de liksom sitter på sidorna så det ser inte så fint ut när man har en del byxor. Har du nåt bra sätt att få bort "kärlekshantagen" på sidorna. Jag vill inte banta... jag äter inte mycket godis osv... //tack på förhand!

Svar

Det går inte att bedöma en kroppsvikt enbart utifrån åldern - den relateras till längden. Det är vanligt att vara lite "mullig" i tonåren när också hormonella omställningar gör att höfterna och låren blir lite rundare. Att banta är däremot INTE naturligt!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar