Frågor och svar om träning

9 Nov 2013, 01:10 210
Tjej, 16 år
Question


Är en ganska omotiverad tjej som vill börja träna, kanske inte just på gym, men bara så att jag rör på mig. Sitter mest hemma och gör ingenting. Har sagt till mig själv att jag ska ut och springa två-tre gånger i veckan men det blir aldrig av. Skjuter bara upp det gång på gång tills det inte blir av alls.

Så min fråga är hur jag kan bli motiverad att träna/röra på mig mer och vad jag kan göra när jag ska träna?

Svar
Nilufer
Nätvandrare, Fryshuset

Hej! 

Det är bra att du försökt motivera dig själv att gå ut och springa. Det är en bra början iallafall! 
Mitt tips till dig att försök få din planering gjord, liksom försöka att ändå gå ut och springa. Om inte två till tre gånger, börja med en gång i veckan. Du kan ju också börja att gå till gymmet fast än du kanske inte gillar tanken om det, då kan du lägga upp ett schema om vad du ska träna just de datumet och hur länge du ska göra det. 

Försök att strukturera upp det hela. Lägg upp en planering om vad , när och hur du ska göra det! 
Exempel: 
9 Novbember: Ut och springa i 35 min. Eller köra kondition på gymmet i 45 min etc.. 

Ta ett steg i taget, för hasta inte saker och ting! 
Lycka till!
Kram. Nilufer :) 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar