Frågor och svar om kost

23 Oct 2015, 16:31 502

Vilken PWO kan du rekommendera?

Kille, 15 år
Question


vilken PWO kan du rekommendera? använder neurocore just nu.

Svar
Charlotte Hallgren
Föreningen Tilia

Hej

Jag är inte så himla inne på PWO, har aldrig testat själv. PWO står för Pre Workout och är en typ av prestationshöjare som används av människor som tränar mycket och hårt. Den är menad att intas, precis som namnet antyder, före ett träningspass för att ge maximal effekt. Med hjälp av en PWO kommer du att orka mer än vanligt under träningen. Detta beror på att den innehåller sådana ingredienser som ger kroppen mer energi, vilket i sin tur leder till att du ibland kan nå dina mål snabbare. PWO-produkter används ofta av människor som har ett större mål med sin träning, såsom att bygga upp muskler.

Det enda rådet jag kan ge dig är att använda rätt dosering och inte köpa olagliga produkter.

PWOS är inte gjorda för att användas av motionärer från början och jag kan se en fara med att de sprids för det finns också risker med dem.

Enligt internationella studier tros så mycket som var sjätte prestationshöjande kosttillskott (PWO) vara kontaminerat med hormonpåverkande eller centralstimulerande substanser.

Det här sätter press på hjärtat, blodtrycket och hela blodcirkulationen i kroppen vilket gör att man faktiskt kan dö akut. Det kan för vissa vara direkt livsfarligt och man vet ju inte i förväg om man inte tål de här preparaten.

Så ta det försiktigt.

/Charlotte

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar