Att vara smal

Folk talar om hur feta dem är, vart man än kollar så ser man artiklar, nyheter och produkter som ska få dig att bli smalare. De flesta tror att fetman är ett stort problem i dagens samhälle. Men är det verkligen så?Jag har inte sett ett ända program på tv där de hjälper de smala personerna att gå upp i vikt, det verkar som att de ända viktproblemet som finns i världen är fetma? Jag har levt hela mitt liv smal, jag har varken kunnat njuta av sommaren som en normal ungdom i vanliga...


Folk talar om hur feta dem är, vart man än kollar så ser man artiklar, nyheter och produkter som ska få dig att bli smalare. De flesta tror att fetman är ett stort problem i dagens samhälle. Men är det verkligen så?
Jag har inte sett ett ända program på tv där de hjälper de smala personerna att gå upp i vikt, det verkar som att de ända viktproblemet som finns i världen är fetma?

Jag har levt hela mitt liv smal, jag har varken kunnat njuta av sommaren som en normal ungdom i vanliga fall kan.

Jag är en pojke, har många vänner och gillar att ha kul på min fritid. Jag spenderar även många timmar framför datorn, delvis spel, men även för att hålla mig uppdaterad om vad som försegår i omvärlden.

Varje dag av mitt liv gör det ännu mer outbärligt, alla talar om hur de längtar till sommare och få kasta av sig kläderna och kasta sig i de svala vattnet och umgås med sina tjejer sent in på nätterna. Jag brukar försöka ligga lågt i de diskutionerna jag inte gillar, detta är ett bra exempel på en sådan. Varje dag av sommaren får jag förfrågan om att följa med ut och spela fotboll och sedan svalka av sig med ett skönt dopp i sjön, i vanliga fall älskar jag att spela fotboll. Men att var tionde minut bli frågad varför man inte tar av sig tjocktröjan och bär långbyxor är inget jag gillar. Jag tycker det är otroligt pinsamt att behöva klä mig i långa tröjor och byxor för att dölja de smala som känner sig under. Ännu färre blir det när alla vännerna ska ner och bada, jag har ALDRIG varit med och badat med vännerna som står mig nära som bröder, inte en gång har jag visat min kropp utan att ha den dold med tjocka kläder. Jag har inte heller lärt mig simma pga att mitt självförtroende inte tillåter mig att visa min kropp, det är som en människa som förbjuder mig att visa min överarmar, mina ben eller bara visa mina smalben.

När mitt självförtroende inte kan sjunka lägre så gör de det trots allt. Eftersom solens strålar inte heller får måla min bleka kropp med dess gyllenbruna-färg gör det att jag är en väldigt vit person. Eftersom jag blivit en väldigt blyg person så har jag väldigt svårt för att t.ex. hålla föredrag inför klassen i skolan. Jag blir alltid väldigt röd i ansiktet, detta gör att jag tappar min koncentration när jag ser att folket börjar smålé eller skratta åt mig. Jag börjar darra och jag gör bort mig totalt, ibland händer det att lärarna skrattar eller bara går fram till mig, där jag står helt röd och försöker tala, och drar ner mig från "scenen". Det slutar oftats med att hela klassen brister ut i skratt och pinsamheten är ett faktum.