Känslor

Anledningen till att jag kom mig för att skriva om det här ämnet är att jag den senaste månaderna varit i kontakt med olika typer av känslor. För mig som singel flyer ju vardagen på relativt problemfritt ur känslosypunkt. Jag har funderat en del kring deppigheten som uppstod när mitt förhållande tog slut, över hur känslor i allmänhet fungerar och hur olika det är individuellt hur vi tar eller tolkar en situation. Känslor är enligt mig något man (oftast) inte kan argumentera f...


Anledningen till att jag kom mig för att skriva om det här ämnet är att jag den senaste månaderna varit i kontakt med olika typer av känslor. För mig som singel flyer ju vardagen på relativt problemfritt ur känslosypunkt.

Jag har funderat en del kring deppigheten som uppstod när mitt förhållande tog slut, över hur känslor i allmänhet fungerar och hur olika det är individuellt hur vi tar eller tolkar en situation.

Känslor är enligt mig något man (oftast) inte kan argumentera för eller emot. Ser du en tavla och den spontana reaktionen är att den fin. Men när du ska tala om varför finns inte orden där för att beskriva riktigt varför. Visst kan det vara ett motiv eller en färgkombination du gillar, men frågan kvarstår ändå i ett djupare perspektiv, varför?

Ska detta jämföras med människor så kan väl ett (dåligt kan hända) exempel vara att en tavla inte förväntar sig att få höra vad andra tycker om den. Det går isåfall ut över personen som målat den då.

Den stora skillnaden ändå, mellan positiva och negativa känslor är ju som himmel och helvete, minst sagt.
När allt flyter på känslomässigt, kärleken flödar och du vinner på varenda Trisslott du köper... då är det lätt att bara vara glad och flyta med. Men när plötsligt det positiva skiter sig, kärleken skiter sig och trots att du köper mer trisslotter än någonsin vinner du inte en krona, det är först då du förstår proportionen av hur mycket det givna och positiva betydde för dig.

För vem kan egentligen beskriva sina positiva känslor och på ett sätt som de blir nöjd med? Personligen kan jag inte jämföra med en snygg tjejs utseende med "en solnedgång"... "en ros"... etc etc. Det finns inte ord för det!

Det är däremot mycket lättare att beskriva hur man känner sig när allt är åt helvete. När det känns som ansiktet väger bly så att nacken inte orkar hålla upp det utan du går med hängande huvud och det känns som det fallit till backen och konstant släpas mot det hårda underlaget.

Anledningen till känslan kan ju vara avgörande för dens sätt och tid att försvinna. Somliga har problem som är betydligt värre än kärlek, även om vi som upplevt kärleksproblem tycker att livet gärna kan få ta slut när det går åt skogen.

Tänk er noga för innan ni sågar en annan människa för dennes känslor. Positiva som negativa! Känslor kan ändras, men det krävs oftast en stor ändring i vår faktabas i hjärnan för det. Att släppa taget om en person "bara därför att" kanske låter som en bra lösning för hjärnan. Men det spelar ingen roll så länge känslorna vet att det inte är så du vill eller kanske mår bäst av att ha det.

Känslor är avancerade!