Smaksatta skatter från växtriket

Hade jag varit en grön apliknande sim i en etta på dödasolstrålevägen i Skönköping hade jag förmodligen gått omkring och fjantat mig med max en (möjligtvis två) blålysande kruxefluxer i matlagning. Jag är kass kort sagt. Kan knappt göra pannkakor utan att bränna dom, och mer komplicerade maträtter än så ska vi inte snacka om. Fast detta betyder absolut inte att jag inget matintresse haver. Jag älskar mat! (Och kan faktiskt på allvar äta tills jag mår illa och får ont i mag...

Hade jag varit en grön apliknande sim i en etta på dödasolstrålevägen i Skönköping hade jag förmodligen gått omkring och fjantat mig med max en (möjligtvis två) blålysande kruxefluxer i matlagning. Jag är kass kort sagt. Kan knappt göra pannkakor utan att bränna dom, och mer komplicerade maträtter än så ska vi inte snacka om. Fast detta betyder absolut inte att jag inget matintresse haver. Jag älskar mat! (Och kan faktiskt på allvar äta tills jag mår illa och får ont i magen.) Så tack och lov för resturanger och pappas maxade matlagningsskills.Men ...

... någonstans, någon gång slog det mig att jag både kan skiva och hacka, blanda och hälla, smaka av och pressa. Faktiskt. Och detta innebär att mina ovälsignade och ack så omagiska fingrar kan trolla fram en ceasarsallad på max en halvtimme. Ja, du hörde rätt, men jag är tyvärr inget mirakel. Saken är bara den att det är otroligt enkelt.

Ingredienser:
- Färdiggrillad kyckling
- Tre olika sorters sallader
- Avocado
- Tomater
- Parmesanost
- Krutonger
- Dressing - olivolja och vitlök.

Någon förklaring på hur man gör behövs väl knappt? Men lite tips kanske.

Tips 1! Har du inga krutonger kan du alltid ta lite vanligt vitt franskbröd, skiva i bitar och sedan steka i olivolja.

Tips 2! För att inte förblöda när du ska trolla bort kärnan ur avokadon är det ganska smart att dela hela på mitten först, ta en sked och bara tjoff så plockar man bort kärnhalvorna.

Tips 3! Givet, skiva tomaterna i stora bitar för då smakar de mer och tomater är mums. (Och ja, man kan skiva bitar, det går alldeles utmärkt.)

Hmm, resten får ni räkna ut själva. Riva permesanost, hugga ut lite kyckling, slunga salladen i skålen och smaksätta med vitlöksdressing och olivolja. Se där, jag hjälpte till i alla fall, snäll som man är.

När man sedan är klar med kalaset är alltid panrich rätt gott att ha till, glöm ej.

Tja, sedan tar man kniven i ena handen, gaffeln i den andra och bokstavligt hugger in när ingen ser.

Obs!

Jag har skrivit en text om en nyttig, superbra maträtt jag tycker är fruktansvärt *** utan att faktiskt ha nämnt det där gudomliga omdömet som i regel alltid ska vara med när man skriver recept. Så använd ert förstånd nu gott folk och försök lista ut vad som döljer sig bakom stjärnorna. Och för allt i världen - ät mer sallad.