Times toppnyheter, vecka 25

Ännu en vecka har gått - midsommarnatten är över och nu går vi mot mörkare tider igen. Eller egentligen mot ljusare, för nu är det ju dags för Times toppnyheter igen! 

Veckans hashtag... och storm

Ni vet ju att Times Toppnyheter inte drar sig för att deklarera vilken av alla hashtags som blev just Veckans med stort v. Den här veckan tänkte jag ta upp #fittkonst (en tagg skapad för att hylla graffitikonstnären Carolina Falkholt), men det gick inte att nämna det utan att också ta upp Margareta Larsson (SD) som sade följande:

"– Med tanka på den översexualisering som råder och att sexvanor är något som det görs politik av så anser jag personligen att man rätterligen bör sitta fängelse för sexuellt ofredande av minderåriga om konstnärer målar vaginor på väggarna på skolan."

Facebookgruppen "fittkonst till SD" har skapats - initativet ger uppmaningen att skapa vaginakonst och skicka den till Margareta Larsson.


Veckans nämen-det-här-var-väl-ändå-på-tiden 

Dov Charney. Jag säger det namnet med nästintill avsmak vid det här laget. VDn för bolaget med reklambilder som ledde till att butikskedjan röstades fram till årets sexist 2013, har efter åratal av anklagelser om sexuellt utnyttjande av bolagets modeller fått sparken. 

Styrelsen går dock inte ut med deras personliga motivering: men för min del var det här ett önskat beslut, ärligt talat. För vem har inte tröttnat på deras "unisexreklamer"?


Veckans är-ni-alla-snälla-och-tänker-på-det-här-nu? 

"Jag känner mig så ensam", rubriksätter Aftonbladet deras reportage om barnen till de föräldrar med alkoholproblem i Sverige - de som i tystnad tar tyglarna när päronen går på sommarledigt och flaskorna åker fram. 

Fara att ingen ser

"Mellan 4,5 och 5,5 procent av landets unga under 18 år hade 2012 en förälder som var inskriven i beroende- ­eller missbruksvård enligt Cans kartläggning. Men ­alla får inte vård och mörker­talet är stort.

– De flesta dricker mer under semestertiden. Den största faran är att någon vuxen inte ser de här barnen och att de lämnas vind för våg under sommaren, säger Mia Sundelin."

Hur ser ni på föräldrar och alkoholbeteende, såväl på sommaren som under resten av året? Diskutera i tråden!

Läs mer här: http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/article19091197.ab


Veckans ålandsnytt

Då var vi tillbaka på Åland igen, on popular demand! Nä, men här har det inte hänt något. Förutom med mig då, ni får gärna tycka synd om mig den här veckan, för igår natt var jag vaken h-e-l-a natten, då jag 1) först upptäckte en knöl i armhålan, 2) fick urinvägsinfektion, 3) fick halsbränna och 4) upptäckte en röd ring (japp, borrelia) på mitt lår. Jag har fortfarande inte sovit. Jag är nu inne på timme 38 utan sömn. Att ni ens får den här nyhetsuppdateringen är ett mirakel just nu, jag förstår inte hur jag fortfarande orkar trycka ner tangenterna. Everything I do, I do it for you! 

Vi firade naturligtvis midsommar på Åland, till flertalets förvåning. Traditionen på fasta Finland skiljer sig en del från det åländska firandet - vi är mycket mer som våra västerländska grannar i Sverige, med stången, dansandet och alla sånger. Tradition på fastlandet är att man tänder en jättebrasa, tydligen har det något med Johannes döparen att göra, för många svenskfinnar säger "glad johanne" på midsommarafton. Jag fick förra veckan lära mig att man även i spansktalande länder firar under denna vecka, till minne av San Juan, som tydligen är Johannes döparens latino-nick. 

Under den senaste veckan har en av de roligaste tumblrsajterna jag någonsin stött på kommit upp: http://lifeonaland.tumblr.com. Många av skämten är interna, men jag ska försöka förklara några fraser ni kan komma att stöta på under ert besök:

Arken = Stadshotellet och den största nattklubben. Dit går alla fjortisar. Även känt som köttmarknaden. Jag rekommenderar inte detta ställe om ni någonsin besöker Åland. Inte under några omständigheter. Ni går in på egen risk.

Rolfen = m/s Rosella, den mindre färjan som går mellan Mariehamn och Kapellskär, tillika min arbetsplats från och med på torsdag. 

Rökka = Lokal och sjukt dyrkad korvkiosk. Någon rånade en gång Rökka, och ingen har någonsin varit mer kollektivt hatad än denne person. Stark senap rekommenderas, precis som överallt annanstans. Åland älskar kryddiga frön.


Veckans terrorhot

I protest mot Socialdemokraternas och Moderaternas invandringspolitik drog en man klev in på människorättsorganisationen Civil Rights Defenders kontor på Stora Nygatan 26 i Stockholm. Mannen sa att han hade ett explosivt föremål på sig.

"Mannen ska ha starka politiska åsikter och är mycket kritisk till Socialdemokraternas och Moderaternas invandringspolitik. Däremot tycker han om Jimmie Åkesson som han menar försvarar och står upp för sitt folk. Enligt Aftonbladets källa anser mannen att ökad mångkultur leder till fler terrordåd. Bombhotet var ett test på hur Sveriges terrorberedskap fungerar."

Veckans videohöjdare

Jag önskar verkligen, till hundra procent, att jag fått se något sånt här när jag var i den åldern. Det hade avdramatiserat så väldigt, väldigt mycket. Time ger tummen upp!


Det var allt för den här veckan: vi hörs inom kort igen! Puss och kram på er. 

Glöm inte bort att diskutera nyheterna i forumet!

time

Hej på er! Alexandra heter jag och är admin på Ungdomar.se. Här har jag hängt sedan 2007. Har ni frågor om modereringen kan ni vända er till mig på support@ungdomar.se. För frågor om marknadsföring, enkäter och dylikt hänvisar jag till mina kollegor på info@ungdomar.se. 

1 Kommentarer

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.