Ungdomar på sociala medier dricker mer

NYHET Ungdomar som hänger mycket på Facebook, Instagram och andra sociala medier dricker mer alkohol än de som använder datorn till att spela. Det visar en ny studie. 

I studien, som har gjorts på Centrum för klinisk forskning i Västerås, har forskarna följt ungdomar som är mellan 13 och 15 år gamla. Bland de som använder datorn till att spela har forskarna märkt av en mycket lägre alkoholkonsumtion jämfört med andra.

– Det är svårt att vara med i en grupp och vara på fyllan om man ska vinna över andra, koncentrationen och reaktionstiden försämras ju drastiskt med alkohol eller droger i blodet, säger professor Kent Nilsson till Sveriges Radio

Men bland de som är aktiva på Facebook, Instagram och andra sociala medier är alkoholkonsumtionen däremot betydligt högre:

– De som facebookar eller är med på andra sociala forum i den här åldersgruppen ser vi en stark koppling, de som är ute på sociala medier dricker mer. Jag tror att det är kopplat till att man är en social person. Man är ute och rör sig mycket, då kanske man dricker mycket också. Sedan fortsätter man vara en en social person när man sitter på sin kammare, säger Kent Nilsson.


TIPS

– Besök vårt forum om du vill diskutera alkohol med andra unga.
– Har du frågor om alkohol och missbruk? Då kan du skicka in din fråga till Uffe i vår Stöd & Svar.1 Kommentarer

  1. ”sociala tonåringar utför den sociala aktiviteten att supa med varandra mer än tonåringarna som nördar sig framför spel istället”
    nödvändig undersökning!

Skriv en kommentar

Your email address will not be published.