Vår värld bär ansvaret för all lidande .

Jag tänker berätta den verkliga sanningen bakom de mörka och okända för många föräldrar och vuxna. Det är så mycket som ni inte ser, så mycket som ni inte lägger märke till, välkommen till våran värld. En värld fylld av ensamhet, osynlighet, icke önskvärdhet osv. Precis som många andra har jag själv varit med om mycket skit i mitt liv. Självdestruktiva handlingar, självmordsförsök, dålig barndom, problem i familjen, pappa som misshandlade mig när jag var liten. Ni kan ...


Jag tänker berätta den verkliga sanningen bakom de mörka och okända för många föräldrar och vuxna.
Det är så mycket som ni inte ser, så mycket som ni inte lägger märke till, välkommen till våran värld.
En värld fylld av ensamhet, osynlighet, icke önskvärdhet osv.
Precis som många andra har jag själv varit med om mycket skit i mitt liv.
Självdestruktiva handlingar, självmordsförsök, dålig barndom, problem i familjen, pappa som misshandlade mig när jag var liten. Ni kan själva gissa hur det var att sova blöt varje natt, om ni förstår vad det blöta var..
Jag vet hur det känns att må dåligt, att skära sig, hur dödsångesten för varje dag ökar, hur ensam och osynlig man känner sig i denna vida värld.

För mig började allt för ca 5 år sedan. Det var en flicka som lekte med ens känslor och sårade en väldigt mycket.
Första kärleken brukar oftast smärta mest, the first cut is deepest..
Detta ledde i sin tur till att man började tänka tillbaka till allt man varit med om när man var liten och då fick man besök av kniven med, tyvärr. Detta ledde till att jag började skära mig för att få bort smärtan och för att komma ifrån alla mina problem. I takt med det, ökade hoppet om att komma ifrån denna värld och dess lidande och på de viset började självmordstankarna ta vid.

Att allt fler ungdomar idag skär sig och mår så fruktansvärt dåligt beror på många faktorer. Många har blivit misshandlade, mobbade i skolan, de har antingen familjeproblem,kärleksproblem eller kompisproblem, många har blivit våldtagna osv. Många av dagens ungdomar väljer att ta itu med problemet genom att begå självmord utan att tänka på hur släkt,familj och vänner kommer att känna sig. Det handlar inte om uppmärksamhet, utan det är ett rop på hjälp. Det är inget faktum att så många ungdomar idag mår väldigt dåligt och ”förlorarna” i det här sammanhanget är föräldrarna. Tack vare att ungdomar håller inne med sina problem utan att berätta om sina problem för deras föräldrar. Visst förstår jag varför de håller inne sådant viktigt, man är rädd för att föräldrarna ska bli arga, tro att man är dum i huvud som mår såhär och håller på med sådana saker, man är innerst inne rädd för att såra sina föräldrar och man vill ente göra dom lessna. Man är helt enkelt rädd för att de inte ska förstå..

Jag skyller på att det är delvis samhällets fel att fler och fler ungdomar idag mår pyskiskt dåligt. Reklamen på stan där unga kvinnor, smala och bystade står som modeller, reklamen på tv och i tidningar. Reklamen påverkar oss ungdomar mest. Det är i ungdomen man som mest tar in olika former av information från alla håll och kanter. Det är mycket lätt att se dessutom. Tänker nämna ett exempel här: I skolan är det oftast de smala,bystade, lättklädda tjejerna som får den mesta uppmärksamheten, medan den lilla blyga tjejen som kanske är lite mullig, har glasögon, plattbröstad och klär sig ”normalt” blir ignorerad pga. att hon inte är som alla andra tjejer i klassen. Det finns ingen som är intresserad av denna mulliga flicka eftersom hon är så ”annorlunda” gemfört med resten av flickorna i hennes klass. I takt med att hon mer och mer blir utstött från klassen börjar tankarna rulla i hennes huvud och hon berättar ingenting för sina föräldrar. Hon mår nu oerhört dåligt och för att få bort smärtan finner hon inga andra alternativ än att börja skära sig för att ta itu med sin ångest. Hon skär sig så mycket bara för att komma ifrån sina problem, komma bort från denna värld, komma till ett ställe där hon kan bli accepterad för just den hon är och inte för hur någon skulle vilja att hon va. I värsta fall leder det därpå till självmordstankar och därpå till döden. Om hon skulle gått lättklädd, sminskat sig, inte haft glasögon hade hon blivit accepterad då?

Allt detta måste ha kommit från någonstans från början och jag skyller på vårt samhälle för att där är så utseende- och kroppsfixerade idag. Det är också en stor anledning till varför fler och fler drabbas av anorexia. Det enda man kan göra är att ta bort dessa ständigt smala, bystade tjejerna från reklamen i tv,tidningar osv. Vårt samhälle består faktiskt inte bara av smala och bystade tjejer, utan det finns stora som små, smala som mulliga, blonda som rödhåriga med. Det finns människor som tycker att mulliga är attraktiva. För det andra: Varför ska tjejer med smal och välformade kropp göra reklam för t.ex. mascara eller schampo? Det är inte själva tjejen vi är intresserade utav att köpa utan det är själva produkten och dess kvaliteér. Vår värld, vårt samhälle bär en stor skuld till detta lidande.