Alkohol bland ungdomar.

Som jag ser det ska man dricka alkohol eller ja varför inte vilken dryck som helst för att det är gott, inte missbruka det som många gör. Och just gällande alkohol som faktiskt är en drog dock kanske inte lika stark verkande som andra så har den positiva sidor, precis som andra. Man kan använda det om man är deprimerad eller ledsen och vill glömma bort det ett tag, eller nångång dricka för att det är socialt och trevligt och kanske bli lite lullig. Men detta när ungdomar dricker ...Som jag ser det ska man dricka alkohol eller ja varför inte vilken dryck som helst för att det är gott, inte missbruka det som många gör. Och just gällande alkohol som faktiskt är en drog dock kanske inte lika stark verkande som andra så har den positiva sidor, precis som andra. Man kan använda det om man är deprimerad eller ledsen och vill glömma bort det ett tag, eller nångång dricka för att det är socialt och trevligt och kanske bli lite lullig. Men detta när ungdomar dricker det bara för att få bli så full att dom kan göra idiotiska saker och sen säga att dom inte kommer ihåg någonting, skryta vem som tål mest osv... det är helt sjukt.

Många säger att dom inte kan ha roligt utan alkohol, det är ett av de första symptomen när det handlar om missbruk och beroende och det är inte heller ovanligt att den som missbrukar det inser det själv, därför nekar dom till det.
När man super flera gånger varje vecka super man bort allt det positiva med alkoholen, samma sak om man tar andra droger upprepade gånger så blir effekten mindre och till slut är man beroende. Det läskiga är att många inte tänker på att det är precis samma sak med alkohol. Dom som påstår att dom inte kan ha roligt utan alkohol har helt enkelt förstört det positiva med den och allt som finns kvar är ett beroende och dom kan inte må bra utan det längre, återigen precis som med andra droger. Det tar för övrigt bara ett halvår för någon i 14-15 års åldern som super en gång varje vecka att få samma symptom som en vuxen alkoholist som supit i 30 år. Där finns något att tänka på.

Utöver detta så skapar alkohol många andra onödiga problem, misshandel, sexuella övergrepp/våldtäkter, sjukdomar, fyllekörningar och att personer helt enkelt gör saker dom inte borde göra.
En kille jag kände började supa när han var omkring 13-14 ganska regelbundet, en eller ett par gånger i veckan, när han var 18 fick han en ett års stämpel, han hade alltså ungefär ett år kvar att leva för att han druckit så mycket, hans lever var förstörd och han dog strax efter han fyllt 19. Det var så hela min alkohol skepticism började.

Själv är jag nykterist men inte absolutist, jag kan dricka alkohol för att det är gott och socialt men jag skulle aldrig supa mig aspackad. Jag tror att många håller med mig när dom tänker efter, kanske många som super också kanske inser att det inte är så jäkla bra.

Jag säger inte att man inte kan dricka, jag tycker det är helt okej, men det är fel att missbruka det, men idag verkar man inte riktigt tänka på att många ungdomar som dricker faktiskt missbrukar det och är rent utav beroende.
Jag hoppas att detta ger en tankeställare för många, särskilt dom som missbrukar alkoholen.