Intervju med några av killarna från Hoffmaestro & Chraa

En ocean av tunggung med öar av känsloextas. Låtmaterialet skrivs huvudsakligen av Jens Malmlöf och tvillingarna John och Karl-Uno Lindgren. Delar av kommande albumet har även skrivits tillsammans med Nils Tull och Tobias Karlsson. Bandet beskriver själva musiken som en ”ocean av tunggung med öar av känsloextas”. Parallellt med The Chraa spelar de olika musikerna med andra akter. Slagverks- och blåssektionen (Harry Wallin, Thomas Eby, Karl Frid, Petter Linde) spelar i salsabandet ...

Där spelades det lite gura, garvades en hel del och vi fick givetvis även svar på våra frågor. Rikard fick exempelvis reda på hur och när de träffades och hur de lyckas få ihop det så att alla elva kan vara på samma plats samtidigt. Visserligen kunde bara fyra av dem träffas i onsdags där i parken, men de brukar faktiskt få ihop det, säger dem. Snabbt kommer man fram till att det här är killar med en stor portion humor, ruggig kreativitet och en sjukt skön musikstil.

Själva beskriver de sig som ”det smutsheta, hjärtekrossande, överkreativa, snortajta och tokösiga karateboogie-bandet”.

Vi nickar instämmande.

Så, vilka är Hoffmaestro & Chraa?

Hoffmaestro & Chraa
Hoffmaestro & Chraa


Jens Malmlöf (Jerry Hoffmaestro) - sång, komp gitarr
Karl-Uno Lindgren (All-Indgren) - körsång, div. percussion
John Lindgrren (6:10) - leadgitarr
Nils Tull (Melo) - körsång, div. percussion
Harry Wallin (South central) - trummor
Johan Ekhé (Det fysiska fenomenet) - piano
Thomas Eby (The Eby) - percussion
Hampus Lundgren (Hamp the champ) - bas
Karl Frid (el Kafri) - dragbasun
Petter Linde (de Chocolate) - trumpet
Kristian Harborg (don Harbonese) - saxofon

(Hur nyfiken blir man inte på smeknamnen?)

Hoffmaestro och Chraa är just nu aktuella med sin nya EP med fyra spår och tillhörande musikvideos. De planerar även en kringresande fest som inom en snar framtid kommer att ge sig ut i landet med liveframträdanden och gästartister. Parallellt med detta skrivs det nya låtar till ett kommande album.

En ocean av tunggung med öar av känsloextas.
En ocean av tunggung med öar av känsloextas.
Låtmaterialet skrivs huvudsakligen av Jens Malmlöf och tvillingarna John och Karl-Uno Lindgren. Delar av kommande albumet har även skrivits tillsammans med Nils Tull och Tobias Karlsson. Bandet beskriver själva musiken som en ”ocean av tunggung med öar av känsloextas”.

Parallellt med The Chraa spelar de olika musikerna med andra akter. Slagverks- och blåssektionen (Harry Wallin, Thomas Eby, Karl Frid, Petter Linde) spelar i salsabandet ”Calle Real” som nått stora internationella framgångar med senaste skivan "Con fuerza". Skånes egen Nils Tull har under namnet Melo etablerat sig som en av landets tveklöst främsta soulsångare. Han är även ett stort namn i housekretsar världen över efter en mängd samarbeten med artisten Rasmus Faber. Producenten och låtskrivaren Johan Ekhé ligger bakom succésläpp med artister som Robyn, Darin och Agnes, Hampus Lundgren har en mängd skivsläpp och världsturnéer bakom sig med gipsyjazzbandet Hot club de sued, och jazzbjässen Kristian Harborg omnämns ofta som det nya svenska jazzhoppet.

Tvillingbröderna John och Karl-Uno Lindgren har utöver sitt låtskrivande även etablerat sig som två av Sveriges yngsta långfilmsregissörer och manusförfattare. Senast aktuella med kritikerhyllade ”Stockholm boogie”, i vilken Jens Malmlöf även spelade en av huvudrollerna och medverkade i manusarbetet. Självklart stod Chraa för soundtracket.

Se hela intervjun här!

Lite av musiken har vi även klippt in i intervjun, för att dölja de dåliga skämten. Någon mer som har tänkt bombardera dem med frågor? På länken ovan kan du kommentera intervjun samt ställa frågor till bandet.

Vill ni höra hela låtarna? Klicka nedan.
- http://www.myspace.com/hoffmaestro

Blev du nyfiken finns mer info finns på
- http://www.chraaneval.se och http://www.myspace.com/chraaneval

Köp musiken här
- Länk till iTunes