Stressa Ner-krönikan: Utvecklingssamtalet

UtvecklingssamtaletStanna upp en stund och fundera på hur du vill att ditt liv ska se ut om två år. Låter du det bara rulla på eller strävar du åt ett visst håll? Om du tycker att din lärare, förälder, kompis eller någon annan i din omgivning bär skulden för att ditt liv går åt fel håll är det dags att fundera lite till. Du kan påverka ditt eget liv, men då behöver du veta hur du vill att det ska utvecklas. Skriv ner det du verkligen vill med ditt liv, både i skolan och på...

Utvecklingssamtalet
Stanna upp en stund och fundera på hur du vill att ditt liv ska se ut om två år. Låter du det bara rulla på eller strävar du åt ett visst håll?

Om du tycker att din lärare, förälder, kompis eller någon annan i din omgivning bär skulden för att ditt liv går åt fel håll är det dags att fundera lite till. Du kan påverka ditt eget liv, men då behöver du veta hur du vill att det ska utvecklas.

Skriv ner det du verkligen vill med ditt liv, både i skolan och på fritiden. Bestäm dig sedan för att göra en enda sak som leder dig åt det hållet. Det ska vara något som går att förverkliga nu!

Det är viktigare att du då och då har ett utvecklingssamtal med dig själv än att du har terminens vanliga utvecklingssamtal med lärare och föräldrar. Genom att formulera dina tankar blir de tydliga för dig själv. Det är en bra början.

– Mette Bohlin och Eva Robild, Stressaner.se.

Hälsokonsulten Mette Bohlin och journalisten Eva Robild har specialiserat sig på stresshantering och tillsammans har de skrivit flera böcker i ämnet. Bland annat "Tonårsboken", som tar upp det mesta som rör tonårslivet – som pubertet, skola, sex och vikt. I boken ger de dessutom tips på hur du kan hantera stress i olika situationer.

Läs även vår intervju med Mette och Eva, för tips om hur du blir mindre stressad!