Ja, tänk…

Tänk på allt du någonsin stulit och nekats. Tänk på allt du givit och fått. Tänk på den som var du för åratal sedan och vem du kommer att vara om tio till. Tänk på alla de Tänk ”Ensamhet är nog det jävligaste som finns”. Tänk ”Fear me, December”. Tänk ”Jag vill bara ha dej”. Tänk ”Gör det ändå, fastän det verkar skrämmande”. Tänk ”Any day is a new chance, a new romance”. Tänk “I’d rather be working for a paycheck than waiting to win the lotter...

Tänk på allt du någonsin stulit och nekats. Tänk på allt du givit och fått. Tänk på den som var du för åratal sedan och vem du kommer att vara om tio till. Tänk på alla de

som försökte innan du men aldrig fick en chans. Tänk på varenda en som tänkt de tankar du just nu tänker innan dig. Tänk på alla de som kommer att vandra i dina fotspår när din tid är förbi. Tänk på alla de som aldrig kommer att få tänka så mycket som en enda tanke.

Tänk på döden som varar en hel evighet. Tänk att om du går till en milslång strand en gång vartenda år och att du varje gång plockar upp ett enda sandkorn och att när du plockat vartenda sandkorn på hela stranden så har evigheten precis börjat. Tänk på alla de saker du kommer att ångra när ditt liv är till ände och vet att du inte kan göra någonting åt saken.

Tänk på alla nya intryck du kommer ta del av under resten av ditt liv. Tänk på rytmerna i höfterna, basen i lungorna och känslan av melodisk fullkomlighet. Tänk på ögonparet som kommer att få dig att aldrig någonsin vilja släppa blicken för ett ögonblick. Tänk på maskrosen som strävar sig upp ur en spricka på motorvägen.

Tänk alla de tankar du tänkt. Tänk på alla de människor du kommer att möta och alla de platser du aldrig kommer att se. Tänk att Milano om våren väntar på dig. Tänk att Chile finns där för dig att upptäcka. Tänk att även Washington, Godahoppsudden, Vietnam och Kiruna kan bli ditt. Tänk på alla böcker som ännu inte blivit skrivna. Tänk på alla de toner som ännu inte spelats. Tänk alla de ord som ännu inte sagts.Tänk ”Ensamhet är nog det jävligaste som finns”. Tänk ”Fear me, December”. Tänk ”Jag vill bara ha dej”. Tänk ”Gör det ändå, fastän det verkar skrämmande”. Tänk ”Any day is a new chance, a new romance”. Tänk “I'd rather be working for a paycheck than waiting to win the lottery”. Tänk “Don’t stop me now”.

Tänk på drömmarna du har som aldrig kommer att besannas. Tänk på alla de drömmar du ännu inte har som kommer att göra det. Tänk på alla bekymmer du kommer att stöta. Tänk på alla mål du kommer att uppnå. Tänk att ingenting faktiskt är vad det verkar vara. Tänk att det aldrig blir som man tänkt sig.

Tänk på missödena och extasen. Tänk på skratten och förtvivlan. Tänk på somrarna och höstarna. Tänk på de dammiga vägarna och de första solstrålarna. Tänk på passionen och petitesserna. Tänk på de brutna löftena och hundåren. Tänk på tillfredställelsen och på omtankarna. Tänk på skönhet och ambition. Tänk mod och modest. Tänk utanför lådan men kasta den aldrig. Tänk inte nostalgi utan tänk nutida termer . Tänk dig för, men tänk inte i förtid. Tänk storslaget utan att låta det kosta för mycket. Tänk själv. Tänk om. Tänk fritt. Tänk på andra. Tänk på dig själv.

- …tänk om?
- Ja, tänk…